Indeks przepisów
/
PRZYSTAWKI
(niektóre z tych dań przy powiększeniu porcji mogą stanowić danie główne)
Babeczki nadziewane mięsem i przepiórczymi jajami
Balotyna z combra królika zawinięta w boczek z aromatycznym, mięsno-warzywnym nadzieniem
Balotyna z combra królika z kaszanką i aromatycznym sosem
(niektóre z tych dań przy powiększeniu porcji mogą stanowić danie główne)
Babeczki nadziewane mięsem i przepiórczymi jajami
Balotyna z combra królika zawinięta w boczek z aromatycznym, mięsno-warzywnym nadzieniem
Balotyna z combra królika z kaszanką i aromatycznym sosem
Carpaccio z buraków z kozim serem, czosnkiem, miętą i czerwonym pieprzem
Carpaccio z prawdziwków
Faux gras-wegetariańskie foie gras
Figi zapiekane z kozim serem, boczkiem i piniolami
Frittata
Jajko w koszulce z sosem holenderskim, na grzance z tatarem z łososia
Kaddu - dynia po hindusku
Keks wytrawny - roquefort, gruszka i orzechy włoskie
Keks wytrawny - wędzony łosoś, seler naciowy, pistacje i cheddar
Krewetkowe rougaille/krewetki po kreolsku
Pap z chakalaką
Pasztet wegetariański
Faux gras-wegetariańskie foie gras
Figi zapiekane z kozim serem, boczkiem i piniolami
Frittata
Jajko w koszulce z sosem holenderskim, na grzance z tatarem z łososia
Kaddu - dynia po hindusku
Keks wytrawny - roquefort, gruszka i orzechy włoskie
Keks wytrawny - wędzony łosoś, seler naciowy, pistacje i cheddar
Krewetkowe rougaille/krewetki po kreolsku
Pap z chakalaką
Pasztet wegetariański
Pasztet z grochu z żurawiną
Pasztet z królika
Pasztet z wędzonej makreli
Pasztet z zieloną soczewicą i grzybami
Placki ziemniaczane z łososiem
Polędwica z jelenia w sosie z czerwonej porzeczki
Przegrzebki w kremowo-czosnkowym sosie ze szpinakiem
Ravioli z pieczoną gęsią, ricottą, parmezanem i płynnym żółtkiem
Rillettes z gęsich udek
Risotto klasyczne
Risotto buraczane
Risotto cytrynowe
Risotto cytrynowe ze szparagami
Risotto grzybowe
Risotto jabłkowe
Risotto z aromatycznym camembertem, orzechami pecan, rodzynkami, groszkiem i rzodkiewką
Risotto z dynią piżmową i szałwią
Pasztet z królika
Pasztet z wędzonej makreli
Pasztet z zieloną soczewicą i grzybami
Placki ziemniaczane z łososiem
Polędwica z jelenia w sosie z czerwonej porzeczki
Przegrzebki w kremowo-czosnkowym sosie ze szpinakiem
Ravioli z pieczoną gęsią, ricottą, parmezanem i płynnym żółtkiem
Rillettes z gęsich udek
Risotto klasyczne
Risotto buraczane
Risotto cytrynowe
Risotto cytrynowe ze szparagami
Risotto grzybowe
Risotto jabłkowe
Risotto z aromatycznym camembertem, orzechami pecan, rodzynkami, groszkiem i rzodkiewką
Risotto z dynią piżmową i szałwią
Rukola z tuńczykiem, pomidorami, karczochami, oliwkami i jajkiem
Sałatka chrupiąca z burakiem chioggia i rzepą
Sałatka izraelskiej mistrzyni z pomidorami, chlebem i tahini
Sałatka chrupiąca z burakiem chioggia i rzepą
Sałatka izraelskiej mistrzyni z pomidorami, chlebem i tahini
Sałatka wegańska z kolorową komosą ryżową, z cypryjskiej restauracji
Sałatka ze szpinakiem, gruszką, serem halloumi, karmelizowanymi orzechami i gruszkowym winegretem
Sałatka z fenkuła, pomarańczy i wędzonego śledzia
Sałatka z fenkuła, pomarańczy i wędzonego śledzia
Sałatka z grillowanym serem halloumi, pomidorami, kukurydzą, papryką i ziołowym dressingiem
Sałatka z gruszką, pleśniowym serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Sałatka z homarem, grejpfrutem i awokado
Sałatka z kaczką, grillowaną gruszką, rukolą i octem winnym z czerwonego wina
Sałatka z kaczką, mango i czerwonym pieprzem
Sałatka z krewetek, topinamburu, chili i kolendry
Sałatka z makaronem ryżowym, krewetkami oraz proszkiem z pieczonego ryżu
Sałatka z mieszanej fasoli
Sałatka z gruszką, pleśniowym serem, boczkiem i orzechami włoskimi
Sałatka z homarem, grejpfrutem i awokado
Sałatka z kaczką, grillowaną gruszką, rukolą i octem winnym z czerwonego wina
Sałatka z kaczką, mango i czerwonym pieprzem
Sałatka z krewetek, topinamburu, chili i kolendry
Sałatka z makaronem ryżowym, krewetkami oraz proszkiem z pieczonego ryżu
Sałatka z mieszanej fasoli
Sałatka z rukolą, duszoną kaczką, pomarańczą, cebulą, śliwkowym chutneyem, parmezanem i pistacjami
Sałatka z tuńczykiem i cytryną piritto
Sałatka z tuńczykiem i cytryną piritto
Sałatka z wędzoną makrelą z przyprawami, pomidorem, ogórkiem, fetą i oliwkami
Sałatka z zielonych szparagów z fetą i limonką
Sałatka z zielonych szparagów z fetą i limonką
Sałatka z ziemniakami, łososiem i krewetkami wg Mary Berry
Sałatka z ziemniaków ze śledziem
Sernik z roquefortem na ciepło podany z pomidorkami koktailowymi
Sałatka z ziemniaków ze śledziem
Sernik z roquefortem na ciepło podany z pomidorkami koktailowymi
Smarowidło wegańskie z fasoli ze skwarkami
Smażone przegrzebki z kaszanką, jabłkiem i puree z imbiru
Spanakopita - greckie pierożki z ciasta filo nadziewane szpinakiem i fetą
Suflet grzybowy
Suflet serowy z rukwią wodną
Suflet szparagowy
Suflet z boczkiem, pietruszką i jajkiem niespodzianką
Smażone przegrzebki z kaszanką, jabłkiem i puree z imbiru
Spanakopita - greckie pierożki z ciasta filo nadziewane szpinakiem i fetą
Suflet grzybowy
Suflet serowy z rukwią wodną
Suflet szparagowy
Suflet z boczkiem, pietruszką i jajkiem niespodzianką
Suflet z serem gruyère, rukolą i anchois
Suflet z topinamburu i koziego sera
Szparagi z miodowym winegretem, wędzoną (lub suszoną) szynką, kaparami i parmezanem
Szpinakowe gnudi
Suflet z topinamburu i koziego sera
Szparagi z miodowym winegretem, wędzoną (lub suszoną) szynką, kaparami i parmezanem
Szpinakowe gnudi
Śledzie wigilijne
Tapenada
Tarte flambée (flàmmeküeche)
Tarteletki z bobem
Tarteletki z łososiem i fenkułem
Terrina z golonki
Terrina z łososiem, szparagami, kremowym serkiem i szczypiorkiem
Terrina z mięsem królika i suszonymi śliwkami
Terrina z wieprzowiny
ZUPY
Bulion drobiowy z azjatyckimi pierożkami wieprzowymi
Buraczane gazpacho z espumą z koziego sera
Tapenada
Tarte flambée (flàmmeküeche)
Tarteletki z bobem
Tarteletki z łososiem i fenkułem
Terrina z golonki
Terrina z łososiem, szparagami, kremowym serkiem i szczypiorkiem
Terrina z mięsem królika i suszonymi śliwkami
Terrina z wieprzowiny
ZUPY
Bulion drobiowy z azjatyckimi pierożkami wieprzowymi
Buraczane gazpacho z espumą z koziego sera
Francuska zupa cebulowa
Gazpacho z krewetkowym tianem, ogórkowym spaghetti i musem z avocado
Grzybowe cappuccino
Gazpacho z krewetkowym tianem, ogórkowym spaghetti i musem z avocado
Grzybowe cappuccino
Grzybowa zupa kremowa
Pikantna zupa z soczewicy i pomidorów
Prowansalska zupa z pastą z bazylii i czosnku/ soupe au pistou
Warzywno-owocowa zupa krem z chipsami z topinamburu
Węgierska zupa rybna
Zupa krem z białych i zielonych szparagów
Zupa krem z brukwi
Zupa krem z buraków i jabłka
Zupa krem z dyni, jabłka i cebuli
Zupa krem z kalafiora z akcentem z cytrusów i curry oraz przegrzebkami
Pikantna zupa z soczewicy i pomidorów
Prowansalska zupa z pastą z bazylii i czosnku/ soupe au pistou
Warzywno-owocowa zupa krem z chipsami z topinamburu
Węgierska zupa rybna
Zupa krem z białych i zielonych szparagów
Zupa krem z brukwi
Zupa krem z buraków i jabłka
Zupa krem z dyni, jabłka i cebuli
Zupa krem z kalafiora z akcentem z cytrusów i curry oraz przegrzebkami
Zupa mulligatawny
DANIA GŁÓWNE - ryby i owoce morza
Coquilles St. Jacques a la Parisienne, czyli po naszemu przegrzebki po paryskuDorada w papilotach z ziemniaczanymi łuskami
Cytrynowe risotto z krewetkami i bottargą
Dorada pieczona w papilotach z ziemniaczanymi łuskami
Dorsz a la Nage
DANIA GŁÓWNE - ryby i owoce morza
Coquilles St. Jacques a la Parisienne, czyli po naszemu przegrzebki po paryskuDorada w papilotach z ziemniaczanymi łuskami
Cytrynowe risotto z krewetkami i bottargą
Dorada pieczona w papilotach z ziemniaczanymi łuskami
Dorsz a la Nage
Kebaby z ryby i kaparów z dipem z pieczonego bakłażana i kiszonej cytryny
Klasyczna pieczona dorada z pieczonym pomidorem oraz puree z fenkuła
Kokosowe curry z krewetek - chingri malai kari
Klasyczna pieczona dorada z pieczonym pomidorem oraz puree z fenkuła
Kokosowe curry z krewetek - chingri malai kari
Krewetki z makaronem soba, marynatą z mango, miso i octem winnym,
Lazania z łososiem, szparagami, porem i ricottą
Łosoś sous vide w sosie pomidorowo-pomarańczowym ze szpinakową kulką i warzywami
Malezyjskie rybne curry-rempah kari ikan
Marynowany, pieczony filet z łososia z ziemniaczanym "risotto", mini fondantami ziemniaczanymi i sałatką z rukoli
Moqueca de peixe
Mouclade charentaise/ Małże Charentes
Moules mariniere/ Małże po marynarsku
Nadziewane kalmary
Ośmiornica duszona w czerwonym winie z pomidorami i egzotycznymi przyprawami
Ośmiornica grillowana
Lazania z łososiem, szparagami, porem i ricottą
Łosoś sous vide w sosie pomidorowo-pomarańczowym ze szpinakową kulką i warzywami
Malezyjskie rybne curry-rempah kari ikan
Marynowany, pieczony filet z łososia z ziemniaczanym "risotto", mini fondantami ziemniaczanymi i sałatką z rukoli
Moqueca de peixe
Mouclade charentaise/ Małże Charentes
Moules mariniere/ Małże po marynarsku
Nadziewane kalmary
Ośmiornica duszona w czerwonym winie z pomidorami i egzotycznymi przyprawami
Ośmiornica grillowana
Potrawka rybna wg Stanleya Tucci
Przegrzebki na topinamburze z sałatką z rukwi wodnej
Pstrąg gotowany na parze z pikantnym, limonkowym dressingiem oraz jaśminowym ryżem
Pstrąg w sosie waniliowym z zielonym pieprzem
Ryba w sosie pieprzowym z Kep
Rybne molee czyli curry z kardamonem, goździkami, cynamonem, chili i mleczkiem kokosowym
Smażona makrela z azjatyckim dressingiem
Smażone barweny (lub inne małe rybki)
Smażony tuńczyk w przyprawach z fenkułem, kalafiorowym puree, jabłkiem i rzodkiewką
Stek z tuńczyka z biszkoptem z pietruszki, sałatką z rukwi wodnej i kolorowymi warzywami
Strzępiel Dry Sambal z ryżem oraz kalafiorem gotowanym z szalotką, czosnkiem i chili
Tajski smażony ryż z krewetkami i orzechami cashew podany w ananasie
Tarta z łososiem, rukolą i musztardą francuską
Tuńczyk na młodym bobie z pieczonymi ziemniaczkami
Turbot z cytrynowo-maślanym sosem,marchewką z tymiankiem i młodymi ziemniakami z wody
Zapiekanka rybna czyli klasyczny fish pie
DANIA GŁÓWNE - mięsa
Aromatyczna goleń jagnięca
Aromatyczna wieprzowina z dynią piżmową
Azjatyckie pierożki wieprzowe z domowym sosem chili
Bigos staropolski
Bobotie
Boeuf Bourgignon
Butter chicken-maślany kurczak
Chicken curry kapitan
Churrasquinhos
Comber sarni w aromatycznym sosie z korzennymi warzywami i grzybami
Duszony ogon byka
Jagnięce curry z Uttar Pradesh
Kaczka Master Klass
Kakaowe pierożki z mięsem z kaczki, beurre noisette i parmezanem
Kotleciki jagnięce w ziołowej marynacie z miętowym sosem, pieczonymi młodymi porami i ziemniakami
Kotleciki jagnięce z puree buraczanym i pieczonymi ziemniakami
Kurczak Nihari
Kurczak yakitori
Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z dyni piżmowej i czerwona kapusta
Ossobuco Milanese
Otwarty kibbeh
Pieczona przepiórka z puree z topinamburu i marchewką
Pieczone, nadziewane mięsem małe dynie
Pieczony udziec jelenia z aromatyzowanymi pomarańczami i warzywami
Piersi gęsie duszone w czerwonym winie z warzywami i subtelnym aromatem suszonych owoców
Pigwy nadziewane jagnięciną z dodatkiem granatu i kolendry
Pikantny, duszony udziec jelenia w sosie winno-czekoladowym z warzywami
Pulau z kurczakiem i berberysem
Samosy
Stek z antrykotu wołowego z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką szparagową
Stek z polędwicy wołowej z sosem z porto
Szparagowe ragoût
Tournedos Rossini - polędwica wołowa z pasztetem z foie gras, czarnymi truflami i sosem z Madery
Udziec jelenia z sosem Cumberland i pieczonymi warzywami korzeniowymi
Wędzona pierś kaczki z jałowcowym jus'em z porto i czerwonego wina, selerowe rosti, puree z fasoli i chipsy z petruszki
Wędzone herbatą piersi kacze z herbaciano-pomarańczowym winegretem, podane z pikantną, orientalną sałatką
DANIA GŁÓWNE - bezmięsne
Przegrzebki na topinamburze z sałatką z rukwi wodnej
Pstrąg gotowany na parze z pikantnym, limonkowym dressingiem oraz jaśminowym ryżem
Pstrąg w sosie waniliowym z zielonym pieprzem
Ryba w sosie pieprzowym z Kep
Rybne molee czyli curry z kardamonem, goździkami, cynamonem, chili i mleczkiem kokosowym
Smażona makrela z azjatyckim dressingiem
Smażone barweny (lub inne małe rybki)
Smażony tuńczyk w przyprawach z fenkułem, kalafiorowym puree, jabłkiem i rzodkiewką
Stek z tuńczyka z biszkoptem z pietruszki, sałatką z rukwi wodnej i kolorowymi warzywami
Strzępiel Dry Sambal z ryżem oraz kalafiorem gotowanym z szalotką, czosnkiem i chili
Tajski smażony ryż z krewetkami i orzechami cashew podany w ananasie
Tarta z łososiem, rukolą i musztardą francuską
Tuńczyk na młodym bobie z pieczonymi ziemniaczkami
Turbot z cytrynowo-maślanym sosem,marchewką z tymiankiem i młodymi ziemniakami z wody
Zapiekanka rybna czyli klasyczny fish pie
DANIA GŁÓWNE - mięsa
Aromatyczna goleń jagnięca
Aromatyczna wieprzowina z dynią piżmową
Azjatyckie pierożki wieprzowe z domowym sosem chili
Bigos staropolski
Bobotie
Boeuf Bourgignon
Butter chicken-maślany kurczak
Chicken curry kapitan
Churrasquinhos
Comber sarni w aromatycznym sosie z korzennymi warzywami i grzybami
Duszony ogon byka
Jagnięce curry z Uttar Pradesh
Kaczka Master Klass
Kakaowe pierożki z mięsem z kaczki, beurre noisette i parmezanem
Kotleciki jagnięce w ziołowej marynacie z miętowym sosem, pieczonymi młodymi porami i ziemniakami
Kotleciki jagnięce z puree buraczanym i pieczonymi ziemniakami
Kurczak Nihari
Kurczak yakitori
Marynowana, pieczona pierś gęsi z sosem z wina, porto i porzeczki, puree z dyni piżmowej i czerwona kapusta
Ossobuco Milanese
Otwarty kibbeh
Pieczona przepiórka z puree z topinamburu i marchewką
Pieczone, nadziewane mięsem małe dynie
Pieczony udziec jelenia z aromatyzowanymi pomarańczami i warzywami
Piersi gęsie duszone w czerwonym winie z warzywami i subtelnym aromatem suszonych owoców
Pigwy nadziewane jagnięciną z dodatkiem granatu i kolendry
Pikantny, duszony udziec jelenia w sosie winno-czekoladowym z warzywami
Pulau z kurczakiem i berberysem
Samosy
Stek z antrykotu wołowego z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką szparagową
Stek z polędwicy wołowej z sosem z porto
Szparagowe ragoût
Tournedos Rossini - polędwica wołowa z pasztetem z foie gras, czarnymi truflami i sosem z Madery
Udziec jelenia z sosem Cumberland i pieczonymi warzywami korzeniowymi
Wędzona pierś kaczki z jałowcowym jus'em z porto i czerwonego wina, selerowe rosti, puree z fasoli i chipsy z petruszki
Wędzone herbatą piersi kacze z herbaciano-pomarańczowym winegretem, podane z pikantną, orientalną sałatką
DANIA GŁÓWNE - bezmięsne
Curry z soczewicy, brązowych pieczarek, pieczonej dyni i jajka
Makaronowa rolada ze szpinakiem, dynią piżmową i serem ricotta
Dyniowe gnudi
Makaronowa rolada ze szpinakiem, dynią piżmową i serem ricotta
Dyniowe gnudi
Potrawka z borowików z dodatkiem szalotki, białego wina, tymianku i śmietany
Tarta Tatin z szalotkami
Tarta z botwinką
Tarta Tatin z szalotkami
Tarta z botwinką
Tarta z czarnymi kurkami
Tarta ze szparagami, fetą i jajeczno-chrzanowym kremem
Tarta ze szparagami, selerem naciowym, cebulą, wędzonym tofu i fetą
Tarta z fetą i pieczonymi warzywami
Tarta z figami, kozim serem i orzechami włoskimi
Tarta z leśnymi grzybami
Tarta z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Tarta ze szparagami, fetą i jajeczno-chrzanowym kremem
Tarta ze szparagami, selerem naciowym, cebulą, wędzonym tofu i fetą
Tarta z fetą i pieczonymi warzywami
Tarta z figami, kozim serem i orzechami włoskimi
Tarta z leśnymi grzybami
Tarta z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Wegetariańska zapiekanka wiejska
Wegetariańskie bobotie
Wegetariańskie tagliatelle a'la carbonara
DODATKI do dań
słodkie
Aromatyczny winny sos do deserów
Custard aromatyzowany skórką pomarańczową
Custard imbirowo-tymiankowy
Cynamonowa kruszonka
Wegetariańskie bobotie
Wegetariańskie tagliatelle a'la carbonara
słodkie
Aromatyczny winny sos do deserów
Custard aromatyzowany skórką pomarańczową
Custard imbirowo-tymiankowy
Cynamonowa kruszonka
Cytrynowa glazura
Czekoladowy ganache
Jeżynowy curd do pieczenia
Krem budyniowy o smaku malinowym do nadziewania
Krem cukierniczy
Krem czekoladowy do ciast i tortów
Krem migdałowy do pieczenia
Krem z mascarpone i bitej śmietany
Lemon curd I
Lemon curd II
Czekoladowy ganache
Jeżynowy curd do pieczenia
Krem budyniowy o smaku malinowym do nadziewania
Krem cukierniczy
Krem czekoladowy do ciast i tortów
Krem migdałowy do pieczenia
Krem z mascarpone i bitej śmietany
Lemon curd I
Lemon curd II
Polewa z marakują
Solony karmel
Sos czekoladowy
Sos butterscotch
Sos toffee
Syrop szampański z duszonymi owocami
wytrawne
Aromatyczny sos
Beurre noisette
Biszkopt z naci pietruszki
Buraczane puree
Chipsy z topinamburu
Chipsy z pietruszki
Chlebek naan
Cytrynowo-maślany sos
Domowy sos chili
Dressing z czarną herbatą
Dressing z czerwonym pieprzem
Duszona, czerwona kapusta
Duszone szalotki
Emulsja z naci pietruszki i oliwy
Espuma z koziego sera
Solony karmel
Sos czekoladowy
Sos butterscotch
Sos toffee
Syrop szampański z duszonymi owocami
wytrawne
Aromatyczny sos
Beurre noisette
Biszkopt z naci pietruszki
Buraczane puree
Chipsy z topinamburu
Chipsy z pietruszki
Chlebek naan
Cytrynowo-maślany sos
Domowy sos chili
Dressing z czarną herbatą
Dressing z czerwonym pieprzem
Duszona, czerwona kapusta
Duszone szalotki
Emulsja z naci pietruszki i oliwy
Espuma z koziego sera
Gruszkowy winegret
Imbirowe puree
Jajko w koszulce
Jałowcowo-winny jus
Majonez pomarańczowy
Marchewka z tymiankiem
Marmolada szalotkowa
Marynata do łososia
Marynata do mięsa smażonego
Masło szałwiowe
Miętowy sos
Miętowy winegret
Mini fondanty ziemniaczane
Mus z avocado
Pieczarki saute
Pikantny, limonkowy dressing
Puree z białej fasoli
Puree z dyni piżmowej
Puree z fenkuła
Puree z imbiru
Puree z kalafiora
Puree z selera
Puree z topinamburu
Selerowe rosti
Imbirowe puree
Jajko w koszulce
Jałowcowo-winny jus
Majonez pomarańczowy
Marchewka z tymiankiem
Marmolada szalotkowa
Marynata do łososia
Marynata do mięsa smażonego
Masło szałwiowe
Miętowy sos
Miętowy winegret
Mini fondanty ziemniaczane
Mus z avocado
Pieczarki saute
Pikantny, limonkowy dressing
Puree z białej fasoli
Puree z dyni piżmowej
Puree z fenkuła
Puree z imbiru
Puree z kalafiora
Puree z selera
Puree z topinamburu
Selerowe rosti
Smarowidło wegańskie z białej fasoli - tzw. smalczyk
Sos Cumberland
Sos holenderski
Sos pieprzowy do ryb i mięs
Sos pomidorowo - pomarańczowy
Sos winno-czekoladowy z warzywami
Sos z porto
Sos z wina, porto i porzeczki
Sos z wina, porto, galaretki porzeczkowej z dodatkiem gorzkiej czekolady
Sos waniliowy z zielonym pieprzem
Sos z czerwoną porzeczką i czerwonym winem
Szpinakowa kulka
Vinegrette
Ziemniaczane "risotto"
LODY
Lody bazyliowe z truskawkami i syropem cytrynowym
Lody cydrowe
Kremowe lody jagodowe z ciepłym jagodowym sosem
Kremowe lody jeżynowe
Lody mango z imbirem i limonką
Lody masala chai
Kremowe lody z owoców passiflory
Lody pomarańczowe z pieprzem syczuańskim
Lody szampańskie
Lody truskawkowo-jogurtowe z czekoladowym ganache
DESERY
Ananas z chińskimi przyprawami, aromatyzowany goździkami
Sos Cumberland
Sos holenderski
Sos pieprzowy do ryb i mięs
Sos pomidorowo - pomarańczowy
Sos winno-czekoladowy z warzywami
Sos z porto
Sos z wina, porto i porzeczki
Sos z wina, porto, galaretki porzeczkowej z dodatkiem gorzkiej czekolady
Sos waniliowy z zielonym pieprzem
Sos z czerwoną porzeczką i czerwonym winem
Szpinakowa kulka
Vinegrette
Ziemniaczane "risotto"
LODY
Lody bazyliowe z truskawkami i syropem cytrynowym
Lody cydrowe
Kremowe lody jagodowe z ciepłym jagodowym sosem
Kremowe lody jeżynowe
Lody mango z imbirem i limonką
Lody masala chai
Kremowe lody z owoców passiflory
Lody pomarańczowe z pieprzem syczuańskim
Lody szampańskie
Lody truskawkowo-jogurtowe z czekoladowym ganache
DESERY
Ananas z chińskimi przyprawami, aromatyzowany goździkami
Bretoński far
Chlebek bananowy z imbirowo-tymiankowym custardem, sosem butterscotch i karmelizowanymi bananami
Christmas pudding
Chlebek bananowy z imbirowo-tymiankowym custardem, sosem butterscotch i karmelizowanymi bananami
Christmas pudding
Christmas pudding 2
Ciastko savarin w syropie szampańskim z duszonymi owocami i szampańskimi lodami
Clafoutis z czereśniami
Cobbler z jagodami
Czekoladowy fondant
Dyniowy creme brulee
Dyniowy pudding chia
Eklery - klasyczne z malinowym dodatkiem
Fioletowe makaroniki z malinami
Ciastko savarin w syropie szampańskim z duszonymi owocami i szampańskimi lodami
Clafoutis z czereśniami
Cobbler z jagodami
Czekoladowy fondant
Dyniowy creme brulee
Dyniowy pudding chia
Eklery - klasyczne z malinowym dodatkiem
Fioletowe makaroniki z malinami
Flapjack jabłkowy
Gruszki w aromatycznym, winnym sosie z lodami masala chai
Karmelowo-piwna panna cotta z cynamonową kruszonką, karmelizowaną gruszką, orzechami laskowymi i czekoladowym musem
Karmelowy flan
Lawendowy creme brulee
Morele w cieście
Gruszki w aromatycznym, winnym sosie z lodami masala chai
Karmelowo-piwna panna cotta z cynamonową kruszonką, karmelizowaną gruszką, orzechami laskowymi i czekoladowym musem
Karmelowy flan
Lawendowy creme brulee
Morele w cieście
Naleśniki Suzette (crêpes Suzette)
Rabarbar duszony w winie z korzennymi przyprawami
Sticky toffee pudding
Suflet czekoladowy podany na talerzu
Suflet jabłkowy podany w jabłku
Suflet malinowy
Suflet pomarańczowy podany w ramekinie
Suflet rabarbarowo-truskawkowy z orzechową kruszonką
Tiramisu
Torcik TOPI
Truskawkowe "gazpacho"
CIASTECZKA
Bakaliowe sucharki
Chruściki/faworki
Dyniowe biscotti
Rabarbar duszony w winie z korzennymi przyprawami
Sticky toffee pudding
Suflet czekoladowy podany na talerzu
Suflet jabłkowy podany w jabłku
Suflet malinowy
Suflet pomarańczowy podany w ramekinie
Suflet rabarbarowo-truskawkowy z orzechową kruszonką
Tiramisu
Torcik TOPI
Truskawkowe "gazpacho"
CIASTECZKA
Bakaliowe sucharki
Chruściki/faworki
Dyniowe biscotti
Gevulde Koeken - niderlandzkie kruche ciastka nadziewane marcepanem
Herbatniki
Kruche ciasteczka (wersja podstawowa, lawendowa i cytrynowa)
Księżycowe ciasteczka (geppei)
Lebkuchen I (pierniczki klasyczne z lukrem)
Lebkuchen II - z czekoladową polewą i nadziewane
Linzertorte
Magdalenki
Makaroniki fioletowe z malinami
Maślane - łosie i inne
Migdałowe sowy
Muchomorki
Orzechowe M.
Herbatniki
Kruche ciasteczka (wersja podstawowa, lawendowa i cytrynowa)
Księżycowe ciasteczka (geppei)
Lebkuchen I (pierniczki klasyczne z lukrem)
Lebkuchen II - z czekoladową polewą i nadziewane
Linzertorte
Magdalenki
Makaroniki fioletowe z malinami
Maślane - łosie i inne
Migdałowe sowy
Muchomorki
Orzechowe M.
Vanillekipferl-austriackie, kruche i waniliowe półksiężyce
CIASTA
Apple pie czyli amerykańska szarlotka
Babka adwokatowa Magdy
Babka czekoladowa
CIASTA
Apple pie czyli amerykańska szarlotka
Babka adwokatowa Magdy
Babka czekoladowa
Babka pistacjowa
Babka warszawska - drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową
Brownies wg D. Lebovitza
Brownie wg Paul'a A. Young'a
Babka warszawska - drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową
Brownies wg D. Lebovitza
Brownie wg Paul'a A. Young'a
Gruszkowiec George Sand
Jabłkowy paj
Jagodowa galette
Jagodowe ciasto kawowe
Jagodowy sernik
Jesienne tarteletki (z pieczoną dynią)
Keks mojej mamy
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami śliwkowymi
Kruche ciasto jabłkowo - pekanowe
Lawendowa Pavlova
Jabłkowy paj
Jagodowa galette
Jagodowe ciasto kawowe
Jagodowy sernik
Jesienne tarteletki (z pieczoną dynią)
Keks mojej mamy
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami śliwkowymi
Kruche ciasto jabłkowo - pekanowe
Lawendowa Pavlova
Marlenka
Mini serniki cytrynowe
Muffinki poziomkowo-jagodowe z cynamonową kruszonką
Parkin/ imbirowy chlebek/ piernik z Yorkshire
Pączki z różą
Pączki z ciasta drożdżowego na jogurcie
Rabarbarowy paj
Mini serniki cytrynowe
Muffinki poziomkowo-jagodowe z cynamonową kruszonką
Parkin/ imbirowy chlebek/ piernik z Yorkshire
Pączki z różą
Pączki z ciasta drożdżowego na jogurcie
Rabarbarowy paj
Sernik z pekanami i kajmakiem
Sernik z tahini
Strucla z makiem
Szarlotka biszkoptowa-ciastowe ferrari
Szarlotka/ jabłka w kruchym cieście
Sernik z tahini
Strucla z makiem
Szarlotka biszkoptowa-ciastowe ferrari
Szarlotka/ jabłka w kruchym cieście
Tarta jabłkowa z cydrowym karmelem
Tarta jabłkowa z kremem waniliowym
Tarta jabłkowa z solonym karmelem
Tarta jeżynowa
Tarta jeżynowa z kremem waniliowym
Tarta lotaryńska z mirabelkami
Tarta jabłkowa z kremem waniliowym
Tarta jabłkowa z solonym karmelem
Tarta jeżynowa
Tarta jeżynowa z kremem waniliowym
Tarta lotaryńska z mirabelkami
Tarta truskawkowo-rabarbarowa
Tarta ze śliwkami zatopionymi w kremie
Tarta z figami i frangipane
Tarta z figami, ricottą i miodem
Tarta z gruszkami gotowanymi w czerwonym winie
Tarta z jabłkami i twarożkiem
Tarta z karmelizowanymi jabłkami
Tarta z kremem migdałowym i rabarbarem
Tarta ze śliwkami zatopionymi w kremie
Tarta z figami i frangipane
Tarta z figami, ricottą i miodem
Tarta z gruszkami gotowanymi w czerwonym winie
Tarta z jabłkami i twarożkiem
Tarta z karmelizowanymi jabłkami
Tarta z kremem migdałowym i rabarbarem
Tarta z marakują i czekoladowym ganache
Tarta z owocami lata i kremem z mascarpone
Tarta z pigwą, kremem kajmakowym i marcepanem
Torcik TOPI
Tort Dobosa w wersji mini
Tort matcha z owocami jagodowymi, kremem budyniowym i białą czekoladą.
Tarta z owocami lata i kremem z mascarpone
Tarta z pigwą, kremem kajmakowym i marcepanem
Torcik TOPI
Tort Dobosa w wersji mini
Tort matcha z owocami jagodowymi, kremem budyniowym i białą czekoladą.
PIECZYWO bezglutenowe
Chleb z kaszy gryczanej, niepalonej
PIECZYWO na drożdżach
Bagietki
Bajgle
Bułeczki do odrywania nadziewane serem i ziołami
PIECZYWO na drożdżach
Bagietki
Bajgle
Bułeczki do odrywania nadziewane serem i ziołami
Bułki rustykalne
Bürli – tradycyjne szwajcarskie bułki z wodą drożdżową z winogron
Brioche wg Julii Child
Bürli – tradycyjne szwajcarskie bułki z wodą drożdżową z winogron
Brioche wg Julii Child
Brioszka z Nanterre/La brioche de Nanterre
Chałka klasyczna
Chałka na miodzie
Chałka pięknie zapleciona
Chleb czekoladowy
Chałka klasyczna
Chałka na miodzie
Chałka pięknie zapleciona
Chleb czekoladowy
Chlebek turecki/ łódzki żulik 2
Chleb marchwiowy
Chleb pszenny z burakiem
Chleb pszenny z kuskusem, z garnka
Chleb pszenny z ośmioczęściowego warkocza
Chleb marchwiowy
Chleb pszenny z burakiem
Chleb pszenny z kuskusem, z garnka
Chleb pszenny z ośmioczęściowego warkocza
Chleb pszenny z rozmarynem i cytryną
Chleb rustykalny
Chleb tostowy
Chleb tostowy z ziarnami
Chleb w kratkę
Chleb z czarnym sezamem na zaczynie biga
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi
Ciabatta
Chleb rustykalny
Chleb tostowy
Chleb tostowy z ziarnami
Chleb w kratkę
Chleb z czarnym sezamem na zaczynie biga
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi
Ciabatta
Le pain brié - francuski chleb z Normandii
Pai Bao - bułeczki z Hongkongu
Pains aux raisins czyli bułeczki z rodzynkami
Pan de Sal / bułeczki z Filipin
Pan Rustico-rustykalny chleb hiszpański
Precle - miękkie, domowe
Pumpernikiel
Puszyste bułeczki maślano - miodowe
Puszyste bułeczki orkiszowe z ziemniakami
Pai Bao - bułeczki z Hongkongu
Pains aux raisins czyli bułeczki z rodzynkami
Pan de Sal / bułeczki z Filipin
Pan Rustico-rustykalny chleb hiszpański
Precle - miękkie, domowe
Pumpernikiel
Puszyste bułeczki maślano - miodowe
Puszyste bułeczki orkiszowe z ziemniakami
Rogale chlebowe z ziemniakami
Rogaliki
Struan - szkocki chleb z cynamonem i rodzynkami
Tijgerbrood-holenderski chleb tygrysi
Rogaliki
Struan - szkocki chleb z cynamonem i rodzynkami
Tijgerbrood-holenderski chleb tygrysi
Wełniany chleb z nadzieniem
Wiosenne bułeczki
Zawijana bułka pszenna ze szpinakiem
PIECZYWO na zakwasie
Zakwas żytni do zrobienia chleba
Wiosenne bułeczki
Zawijana bułka pszenna ze szpinakiem
PIECZYWO na zakwasie
Zakwas żytni do zrobienia chleba
Bułki dyniowe, pszenne z czarnuszką (na zakwasie żytnim)
Chleb Alaska - żytni z ziarnami na zakwasie
Chleb Borodinsky - żytni z kolendrą (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb dyniowy (pszenno-żytni na zakwasie pszennym)
Chleb litewski (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb litewski pieczony na liściach chrzanu (żytni na zakwasie)
Chleb litewski 3 (żytnio-pszenny na zakwasie żytnim)
Chleb pszenny na żytnim zakwasie zwany chlebem Wiesi
Chleb pszenny na zakwasie żytnim - bez wyrabiania z dodatkami (cheddar, jalapeño i szczypior)
Chleb pszenny na zakwasie żytnim - wiejski, całonocny, jasny
Chleb Borodinsky - żytni z kolendrą (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb dyniowy (pszenno-żytni na zakwasie pszennym)
Chleb litewski (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb litewski pieczony na liściach chrzanu (żytni na zakwasie)
Chleb litewski 3 (żytnio-pszenny na zakwasie żytnim)
Chleb litewski na słodzie z kminkiem
Chleb mieszany na miodzie z oliwkami (pszenny z dodatkiem mąki żytniej na zakwasie żytnim)
Chleb od Rodolpha Coustona (pszenny z dodatkiem mąki żytniej na zakwasie pszennym)
Chleb orkiszowo - kasztanowy (orkiszowy na zakwasie pszennym)
Chleb mieszany na miodzie z oliwkami (pszenny z dodatkiem mąki żytniej na zakwasie żytnim)
Chleb od Rodolpha Coustona (pszenny z dodatkiem mąki żytniej na zakwasie pszennym)
Chleb orkiszowo - kasztanowy (orkiszowy na zakwasie pszennym)
Chleb owsiany z migdałami i razowym orkiszem (na żytnim zakwasie)
Chleb piwny (pszenno-żytni na zakwasie żytnim)
Chleb piwny (pszenno-żytni na zakwasie żytnim)
Chleb pszenny na żytnim zakwasie zwany chlebem Wiesi
Chleb pszenny na zakwasie żytnim - bez wyrabiania z dodatkami (cheddar, jalapeño i szczypior)
Chleb pszenny na zakwasie żytnim - wiejski, całonocny, jasny
Chleb pszenny na zakwasie żytnim z dodatkiem płatków owsianych, siemienia lnianego i maku
Chleb pszenny, razowy z kaszą gryczaną (na zakwasie żytnim)
Chleb pytlowy na zakwasie z dodatkiem cebuli i tymianku (żytni na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki pszennej)
Chleb pytlowy Wiesi (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb pytlowy z pestkami dyni (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb śródziemnomorski żytnio - owsiany (na zakwasie żytnim)
Chleb wileński - żytni z kminkiem, na zakwasie żytnim
Chleb z tartym jabłkiem (żytnio-orkiszowy na zakwasie żytnim)
Chleb żytni delikatesowy (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni, razowy, radziwiłłowski na zakwasie żytnim
Chleb żytnio-pszenny z suszonymi kwiatami lawendy, miodem i orzechami laskowymi (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni z dodatkami (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni z ziarnami (na zakwasie żytnim)
Chleb pszenny, razowy z kaszą gryczaną (na zakwasie żytnim)
Chleb pytlowy na zakwasie z dodatkiem cebuli i tymianku (żytni na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki pszennej)
Chleb pytlowy Wiesi (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb pytlowy z pestkami dyni (żytni na zakwasie żytnim)
Chleb śródziemnomorski żytnio - owsiany (na zakwasie żytnim)
Chleb wileński - żytni z kminkiem, na zakwasie żytnim
Chleb z tartym jabłkiem (żytnio-orkiszowy na zakwasie żytnim)
Chleb żytni delikatesowy (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni, razowy, radziwiłłowski na zakwasie żytnim
Chleb żytnio-pszenny z suszonymi kwiatami lawendy, miodem i orzechami laskowymi (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni z dodatkami (na zakwasie żytnim)
Chleb żytni z ziarnami (na zakwasie żytnim)
Pan de Horiadaki - grecki chleb pszenny na pszennym zakwasie
Pane ibleo - chleb pszenny na zakwasie pszennym
Pszenny chleb oliwkowy na zakwasie pszennym
Pszenny chleb z pieczonymi ziemniakami i rozmarynem (na zakwasie pszennym)
Żytni chleb piwno - cebulowy (żytni na zakwasie żytnim)
Żytni chleb razowy (na zakwasie żytnim)/"chleb radzieckiego żołnierza"
Żytni chleb z orzechami włoskimi (pszenno - żytni na zakwasie żytnim)
Żytni chleb z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi (na zakwasie żytnim)
PRZETWORY
Pane ibleo - chleb pszenny na zakwasie pszennym
Pszenny chleb oliwkowy na zakwasie pszennym
Pszenny chleb z pieczonymi ziemniakami i rozmarynem (na zakwasie pszennym)
Żytni chleb piwno - cebulowy (żytni na zakwasie żytnim)
Żytni chleb razowy (na zakwasie żytnim)/"chleb radzieckiego żołnierza"
Żytni chleb z orzechami włoskimi (pszenno - żytni na zakwasie żytnim)
Żytni chleb z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi (na zakwasie żytnim)
PRZETWORY
Bożonarodzeniowy dżem
Chutney figowo - śliwkowy
Dżem agrestowy z dodatkiem rozmarynu i jagód jałowca
Dżem cytrynowy z cynamonem, wanilią i rodzynkami
Dżem figowo - pomarańczowy
Dżem figowo - śliwkowo - różany
Dżem mandarynkowy
Dżem z mirabelek
Konfitura figowo-śliwkowa
Konfitura jagodowa
Konfitura morelowo-malinowa z tonką
Konfitura morelowa z amaretto
Konfitura morelowa z kwiatami lawendy
Konfitura morelowa z pistacjami, płatkami migdałów i miodem kasztanowym
Konfitura morelowa z rozmarynem
Konfitura morelowa z wanilią i winem gewürztraminer
Konfitura pomarańczowa
Konfitura pomarańczowa z korą cynamonową
Konfitura renklodowa z whisky
Konfitura wiśniowa z korzenną nutą
Konfitura z czerwonych pomarańczy z czerwonym pieprzem
Konfitury truskawkowe w bazylią i ostrą papryką
Konfitury truskawkowe z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Korzenna konfitura z kumkwatów
Lemon curd
Lemon curd wg D.Lebovitza
Maliny z porto
Marmolada szalotkowa
Płatki dzikiej róży utarte z cukrem
Rajski chutney (z pigwy i żurawin)
NAPOJE
Masala chai
Chutney figowo - śliwkowy
Dżem agrestowy z dodatkiem rozmarynu i jagód jałowca
Dżem cytrynowy z cynamonem, wanilią i rodzynkami
Dżem figowo - pomarańczowy
Dżem figowo - śliwkowo - różany
Dżem mandarynkowy
Dżem z mirabelek
Konfitura figowo-śliwkowa
Konfitura jagodowa
Konfitura morelowo-malinowa z tonką
Konfitura morelowa z amaretto
Konfitura morelowa z kwiatami lawendy
Konfitura morelowa z pistacjami, płatkami migdałów i miodem kasztanowym
Konfitura morelowa z rozmarynem
Konfitura morelowa z wanilią i winem gewürztraminer
Konfitura pomarańczowa
Konfitura pomarańczowa z korą cynamonową
Konfitura renklodowa z whisky
Konfitura wiśniowa z korzenną nutą
Konfitura z czerwonych pomarańczy z czerwonym pieprzem
Konfitury truskawkowe w bazylią i ostrą papryką
Konfitury truskawkowe z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Korzenna konfitura z kumkwatów
Lemon curd
Lemon curd wg D.Lebovitza
Maliny z porto
Marmolada szalotkowa
Płatki dzikiej róży utarte z cukrem
Rajski chutney (z pigwy i żurawin)
NAPOJE
Masala chai
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz